luni, 9 mai 2011

Urme de seninatate

                  O silueta pierduta printre ani, soptind parca povestea zilelor pline de cusur e mai dureroasa decat lacrima in sine. Aura-i palida impletita cu tremurul intregii sale fiinte, creioneaza portretul unei femei incununata cu tristete.Pentru ea, soarele a apus demult. Gingasia cu care te imbratisa candva, rataceste acum impreuna cu astrul. Zambetul i-a fost curmat si el, iar sclipirea de odinioara o poti revedea doar in franturile de fotografii, umbrite de aceeasi intunecime.
                Numele ei este Catalina, caci precum acesta ne spune, intreaga sa faptura se scalda in puritate. De fragilitatea cu care s-a nascut avea sa dispuna intreaga sa viata. Pentru ea, poteca pe care calatoreste si acum a fost de la inceput presarata cu durere. O singura pereche de pasi si propria-i umbra, nimic mai mult. A ratacit de mana cu singuratatea, desi fapturile ce i-au suflat viata puteau fi alaturi de ea.
           Cartea vietii sale, indica acum capitolul 18. Pe cand paginile acesteia conteneau la capitolul 10, Catalina se juca cu tristetea. Papusile, rochitele, toate acestea ii erau necunoscute ei. Mainile sale, ochisorii, intreaga sa faptura iti putea vorbi despre scenariul propriei piese de teatru. Rolul principal nu era al ei, ci mai degraba al tristetii ce o ghida in fiecare clipa a existentei sale. Primele file ale cartii au fost intiparite de orfelinatul ce o apara fizic, ca mai apoi sa se avante mai golasa ca oricand pe calea fara de lumina. Vazandu-se abandonata, s-a hranit cu putere divina, impodobindu-si viata cu sclipirea sfanta. Tatal ei,Dumnezeu i-a sters lacrimile de pe chip, binecuvantand-o. Astazi, Catalina intoarce cu greu capul, intrezarind acele momente din trecut.Cu sufletul inundat de speranta, paseste pe un drum nou, la capatul caruia este culcusita fericirea.


Scriere tip: "Poveste de viata", material realizat pentru o activitate scolara ce vizeaza Drepturile femeii.
Nota: personajul este fictiv, antrenand o poveste reala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu